Århus Å

355 DKK

UNDERTITEL: Natur og mennesker

Køb bog hos Dafolo


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/byhistorisk.dk/public_html/wp-content/themes/stockholm/woocommerce/single-product/meta.php on line 26

Vi har længe haft lyst til at fortælle historien om byens å. Det er der også andre, der har haft. Byens tidligere borgmester Bernhard Jensen samlede i sine sidste år materiale til en sådan beskrivelse, men han nåede ikke at gøre opgaven færdig. Aarhus Havn udgav imidlertid ved årsskiftet 1978/79 en lille publikation med noget af materialet, som den gamle borgmester havde samlet sammen. ”Fra Åhavnen til Fiskerhuset” hed den lille nytårshilsen.

 

Historien om Aarhus Å er en spændende historie, der rækker langt tilbage i tiden. Åen var baggrund for byens opståen, siden for dens vækst og udvikling med Aarhus Mølle som en vigtig drivkraft helt tilbage til 1200-årene. Den udspringer i Solbjerg Sø og løber i en stor bue med talrige tilløb før den når frem til Brabrand Sø. Undervejs har adskillige møller og siden dambrug tidligere udnyttet dens kraft.

 

(Uddrag af bogens forord)

Udgivet:

2009

Forfatter:

Henrik Fode

Antal sider:

182

ISBN:

978-87-91324-26-0