AGF og alle de andre

225 DKK

UNDERTITEL: Fodboldkulturen i Århus i nationalt og internationalt perspektiv

Køb bog hos Dafolo


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/byhistorisk.dk/public_html/wp-content/themes/stockholm/woocommerce/single-product/meta.php on line 26
Kategori:

I 1950’erne var Aarhus Danmarks fodboldby #1. AGF vandt danmarksmesterskaber og landspokaltitler på stribe. Bl.a. tre gange DM og to gange LP i perioden 1955-57. En præstation, der er enestående i dansk fodbolds historie. Også AIA spillede i landets bedste række, og begge århusianske klubber leverede spillere til landsholdet, bl.a. til det berømte ”sølvhold” fra De Olympiske Lege i 1960.

 

I dag er den jyske hovedstads position som landets førende fodboldby for længst gået fløjten. AGF klarer kun med nød og næppe at forblive i superligaen. Hvorfor er det gået sådan? – Hvorfor er udviklingen gået i stå – ikke blot i AGF, men også i de øvrige aarhusianske klubber?

 

Det er disse spørgsmål Ole Brandenborg, der har haft sin daglige gang i byens klubber siden 1978, giver svar på i sin bog.

Forfatter:

Ole Brandenborg Jensen

Antal sider:

179

ISBN:

978-87-91324-21-5