Aarhus i Årtier, 1950’erne

349,95 DKK

Undertitel: Aarhusianernes historie fortalt i billeder

Køb bog hos Turbineforlaget

Aarhus forandrer sig i disse år med hastige skridt. I en tid med store forandringer kan det være godt at kigge tilbage i tiden. På en svunden by, der så meget anderledes ud end det moderne Aarhus.

 

I denne bog inviterer vi dig med på en tids­rejse tilbagetil 1950’ernes Aarhus. Her får vi øje på de mange udflugter og skovture, legende børn på gaden og fester i familiens skød. Og vi fornemmer den pionerånd, der herskede i de nye kvarterer med statslånshuse og i arbejdsplad­serne i de nyeindustriområder, der voksede op rundt om byen. For 1950’erne var en tid i frem­gang, men det var også de sidste år af den gamle tid, hvor hestevogne endnu kørte rundt i gaderne og dele af byen var præget af bolignød og social elendighed.

 

1950’erne er endnu i mange mennesker min­der, men snart er årtiet kun tilgængeligt gennem de billeder, vi har efterladt os. Det er de billeder, denne bog præsenterer – her i blandt hidtil usete og unikke fotografier, der stammer fra billedsam­lingerne i Den Gamle By og Aarhus Stadsarkiv. Bogen er første bind i en planlagt serie på fire om Aarhus’ historie fortalt i billeder.

Udgivet:

2016

Forfatter:

Anneken Appel Laursen, Janne Marie Barslev, Kitt Boding-Jensen, Kristian Buhl Thomsen, Søren Bitsch Christensen, Thomas Norskov

Redaktør:

Søren Bitsch Christensen

Samarbejde:

TURBINE forlaget

Antal sider:

364, illustreret

ISBN:

978-87-406-1208-0