Ny udgivelse: Aarhus i årtier, 1970’erne

Tredje bind i ny storstilet bog-serie om det historiske Aarhus er udkommet

1970’erne er årtiet, hvor studenteroprøret finder sted. Hvor sporvognene kører deres sidste tur i Aarhus. Bilka åbner som Danmarks første lavprisvarehus i Tilst, og Gellerup Center, der senere er blevet til City Vest, åbner også.

Kulturlivet blomstrer: Øst for Paradis åbner, og nye festivaler afholdes på Tangkrogen. Ja, der sker meget nyt i 1970’ernes Aarhus, men meget er også ved det gamle: Festugen, AGF og ture i Botanisk Have.Og så er der det med farverne. De to første bind om Aarhus i årtier, 1950’erne og 1960’erne, er aarhusianernes historie fortalt i sort-hvid-billeder. Men i 1970’erne kommer der farver ikke blot på tøjet og bilerne, men også på fotografierne.

Lige som de to første bøger om Aarhus i årtier er tredje bind blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Stadsarkiv, Den Gamle By og forlaget TURBINE. Den er skrevet af forfatterne Kitt Boding-Jensen, Anneken Appel Laursen, Janne Marie Barslev, Thomas Norskov Kristensen og Søren Bitsch Christensen, der også har redigeret bogen.

Interessen for lokalhistorie vokser i disse år, og da Aarhus i mange år har været hjemby for mange i en kortere eller længere periode af deres liv, så er det givende for mange at dykke ned i historierne og billeder fra det, der nu er en svunden tid.

”Aarhus i årtier – aarhusianernes historie fortalt i billeder – 1970’erne” koster ekskl. forsendelse 349,95,- kr.

Køb bogen