Aarhus i årtier, 1960’erne

349,95 DKK

Undertitel: Aarhusianernes historie fortalt i billeder

Køb bog hos Turbineforlaget

Århus i 60’erne fortalt i billeder

 

De danske byer forandrer sig i disse år med hastige skridt. Måske især i Aarhus, hvor gammelt rives ned og der bygges nyt som aldrig før. I en tid med store forandringer kan det være godt at kigge tilbage i tiden – på en svunden by, der så meget anderledes ud end det moderne Aarhus.

 

I “Aarhus i årtier” inviterer TURBINE, Den Gamle by og Stadsarkivet i Aarhus læserne med tilbage på en tidsrejse til en svunden tid. Bogen om Aarhus I 60’erne er andet bind i en planlagt storstilet serie på fire bøger om Aarhus’ historie fortalt i billeder.

 

Bogen fortæller om 60’ernes Århus. Et årti med voldsomme forandringer i bybilledet. Store gadegennembrud blev planlagt, men gudskelov forhindret  af bl.a. den fremsynede borgmester Bernhardt Jensen. Nye store boligområder opstod rundt om byen. Det er de billeder, denne bog præsenterer – her i blandt hidtil usete og unikke fotografier, der stammer fra billedsamlingerne i Den Gamle By og Aarhus. Bogen er redigeret og sat sammen af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen fra Aarhus Stadsarkiv.

 

“Aarhus i Årtier” udkommer med en stor lokal mediedækning og med opbakning fra Den Gamle By og Stadsarkivet, der flittigt vil fortælle om bogen via deres egne medier. “Dengang byen selv lavede øl og solen altid skinnede om sommeren. Vidunderlig bog om Aarhus i 1950′ erne – fortalt i billeder”. Anmeldelse af bind 1 af serien i Aarhus Stiftstidende.

Udgivet:

2017

Redaktør:

Søren Bitsch Christensen

Samarbejde:

Den Gamle By, TURBINE forlaget

Antal sider:

364

ISBN:

978-87-406-1821-1