Den aarhusianske massemorder

250,00 DKK

Bogen beskæftiger sig med den sidste periode af besættelsen, hvor sabotageaktiviteten for alvor blev mærkbar. Tyskerne og deres håndlangere svarede igen med schalburgtage og terror.

 

En af de mest uhyggelige grupper var Petergruppen, der havde aarhusianeren Kaj Henning Bothildsen Nielsen som det mest aktive og frygtede medlem. Efter en lang straffesag, hvor hans ugerninger blev trevlet op i forbindelse med det såkaldte retsopgør efter Besættelsen, blev han dømt og henrettet 9. maj 1947 for 55 drab, 11 drabsforsøg, 84 sprængninger, tre røverier samt seks togattentater.

 

JP Aarhus’ tidligere redaktør, Jens Kaiser, har med bistand fra lederen af Besættelsesmuseet, Søren Tange Rasmussen, skrevet en bog, der trænger dybt ned i besættelsestidens Aarhus. Den søger at fange ondskaben, når en lille benzindrevet bil ved nattetide kørte rundt i byen og skabte frygt og rædsel. Bilen stoppede foran et hus, og gruppen brød ind i et hjem for at skyde en ægtemand for øjnene af hustruen. Det ramte socialt bredt: fra arbejdsmanden over sagføreren til arvingen til byens store borgerlige avis.

 

Bogen er desværre udsolgt fra forlaget.

Udgivet:

2011

Forfatter:

Jens Kaiser, Søren Tange Rasmussen

Antal sider:

208

ISBN:

978-87-91324-33-8