Ny udgivelse: Aarhus i årtier, 1950’erne

Premiere på første bind i ny storstillet bog-serie om det historiske Aarhus

Man skal ikke opholde sig længe i Aarhus før man opdager, at byen i disse år forandrer sig med hastige skridt. Og for aarhusianerne er forandringerne i bybilledet næsten blevet et livsvilkår med nye bygninger og kvarterer, der skyder op over hele byen. Gamle huse forsvinder til fordel for nye, og byens store projekt – letbanen breder sine skinner gennem byen.

I en tid med så store forandringer for en by, kan det være godt at kigge tilbage i tiden. På en svunden by, der så meget anderledes ud end det moderne Aarhus.

I den nye bog ”Aarhus i årtier – aarhusianernes historie fortalt i billeder – 1950’erne” inviterer TURBINE forlaget, Den Gamle by og Stadsarkivet i Aarhus Kommune nu for første gang læserne med tilbage på en tidsrejse til en svunden tid. Bogen er første bind i en planlagt storstillet serie på fire bøger om Aarhus’ historie fortalt i billeder, som de tre parter, i et nyt samarbejde, udgiver hen over de kommende fire år.

Den første bog, der kommer på gaden den 26. september, handler om 1950’ernes Aarhus. Her får vi øje på de mange udflugter og skovture, legende børn på gaden og fester i familiens skød. Og vi fornemmer den pionerånd, der herskede i de nye kvarterer med statslånshuse og i arbejdspladserne i de nye industri-områder, der voksede op rundt om byen. For 1950’erne var en tid i fremgang, men det var også de sidste år af den gamle tid, hvor hestevogne endnu kørte rundt i gaderne og dele af byen var præget af bolignød og social elendighed.

1950’erne er endnu i mange menneskers minder, men snart er årtiet kun tilgængeligt gennem de billeder, vi har efterladt os. Det er de billeder, denne bog præsenterer – her i blandt hidtil usete og unikke fotografier, der stammer fra de omfangsrige billedsamlingerne i Den Gamle By og Aarhus Stadsarkiv.

Det næste bind i bogen, der udkommer til jul 2017, kommer til at handle om 1960’erne.

Bogen er redigeret og sat sammen af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen fra Aarhus Stadsarkiv med tekster skrevet af medarbejdere fra Den Gamle By og Aarhus Stadsarkiv.

”Aarhus i årtier – aarhusianernes historie fortalt i billeder – 1950’erne” udkommer på TURBINE forlaget mandag den 26. september 2016.

Bogen koster ekskl. forsendelse 350,- kr.

Køb bogen