Ny udgivelse: Aarhus København – En fotografisk spejling

Byhistorisk Fond i Aarhus supplerer i år den traditionelle julebog med en hyggelig bog, som med blik for detaljen spejler vores dejlige by med storebroren – landets hovedstad. Forfatter er tidligere lektor på Viby Amtsgymnasium Jens Dalsgård, der flere gange har udsendt bøger, hvori han har demonstreret evner som fotograf.

I denne bog har han søgt at finde de samme motiver i Aarhus som i København. Vi møder vores eget rådhus og det samme i København. Vi ser eksempler på teatre, kirker, over badeanstalter til hoteller, kirkegårde samt vort smukke tinghus sat over for Domhuset i hovedstaden. Der er prøver på bylivet ved Åen og tilsvarende fra Nyhavn. Det er dristige og morsomme billeder, der med et glimt i øjet giver et portræt af den mindre by og hovedstaden. Stort og småt er kort og godt sat sammen lige fra kloakdæksler til kongelige bygninger.

Det er en bog, man bliver glad for at bladre i. Selvfølgelig skal det understreges, at den ikke giver udtryk for mindreværdskomplekser. Vi er fortsat glade for vores by, selv om dimensionerne er større i hovedstaden.

Bogen, der er uindbundet, er på gaden sidst i november og er på ca. 140 sider.

Køb bogen