Byens kirkegårde

For Aarhus kommunes Naturforvaltning skrev og tilrettelagde Aarhus Byhistoriske Fond i efteråret 2005 en bog om byens kirkegårde.

 

Bogen handler om begravelsesskikke fra middelalderen til i dag, og så lægger den ikke mindst vægt på at fortælle historien om byens gamle kirkegårde: Sct Olufs Kirkegård ved Kystvejen og den store Søndre Kirkegård midt i byen. Byen voksede hurtigt fra slutningen af 1800-årene. Det betød, at der ikke længere var plads til Søndre Kirkegård, og i dag ligger Aarhus Rådhus og Rådhusparken der i stedet. Nordre Kirkegård kom til i 1870’erne og blev udvidet flere gange. Så var der heller ikke længere plads her og i 1927 blev Vestre Kirkegård indviet.

 

Kirkegårdene har med tiden også ændret karakter. Nye skikke er kommet til med kremering og urnenedsættelser, der på det nærmeste har afløst den traditionelle kistebegravelse. Kirkegården er således ved at ændre karakter med store græsarealer, smukke planter og træer, ligesom vore nye borgere har medtaget nye begravelsesskikke.

 

Udgivet: 2005

Forfatter: Henrik Fode og Connie Jantzen

Antal sider: 140

ISBN: 87-91324-13-0

Pris: UDSOLGT

Tags
Udsolgt