Havnebilleder

279,95 DKK

Undertitel: 200 billeder af Aarhus Havn 1845-2016

Køb bog hos Turbineforlaget

Aarhus Havn har forandret sig, siden vikingerne grundlagde den ved åens udløb. Vikingeskibe og mindre fragtskibe er i dag erstattet af hurtigsejlende færger og krydstogtskibe. Industrihavnen er vokset, og der fragtes betydeligt mere gods ud af havnen i dag, end dengang havnen blev grundlagt.

 

Der arbejdes stadig hårdt på havnen, men mange af arbejdspladserne er rykket væk fra vandkanten og ind på kontorpladser i et stadigt voksende kontormiljø. Aarhus Ø er kommet til og udgør i dag en moderne bydel med et spirende kulturliv.

 

Fra tid til anden bliver havnen omdannet til en sand festplads, når Kongeskibet lægger til kaj, når der afholdes The Tall Ships Races eller koncerter. Og der, hvor Aarhus Havn i sin tid blev grundlagt, findes der i dag et nyt kulturcenter, DOKK1, som huser byens bibliotek, Aarhus Stadsarkiv og meget mere.

 

Der er sket meget på Aarhus Havn, og nu er det hele dokumenteret i en flot fotobog, hvor de gamle fotografier får nyt liv og kommer til deres ret som historiebærere for det Aarhus, der var engang, til det Aarhus, vi kender i dag. Bogen er derfor også en hyldest til de fotografer, der har fastholdt havnens udvikling med deres kameraer. Billederne ledsages af fortællinger og forklaringer fra historiker Kristian Buhl Thomsen, der tidligere har skrevet artikler og bidraget til bøger om byhistoriske emner.

 

Havnebilleder er bogen til den, der er nysgerrig efter at få et sjældent vidnesbyrd om et vigtigt kapitel i byens historie.

Udgivet:

2016

Forfatter:

Kristian Buhl Thomsen

ISBN:

978-87-406-0916-5

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Havnebilleder”